CV – NL

Na het VWO, het propedeusejaar aan de Kleinkunst Academie en een jaar Schoolmuziek studeerde de tenor Mark Omvlee in 2003 af als student van Hein Meens aan het Conservatorium van Amsterdam. Later werd hij verder gecoacht door Gemma Visser. Hij volgde masterclasses over de muziek van Wagner bij o.a. Siegfried Jerusalem en Wolfgang Brendel en borduurde daarop voort in coachings van de heldentenor Robert Gambill in Berlijn.

Nog voor zijn afstuderen werd Mark aangenomen bij Holland Opera waar hij zowel op buitenlocaties als in de theaters door heel Nederland diverse rollen zong. In 2006 debuuteerde hij bij Opera Zuid in de titelrol van Stravinsky’s Mavra. Vervolgens vervulde Mark als lid van het solistenensemble bij Opera Zuid tot en met 2012 diverse rollen. Na de rol van Lechmere in Owen Wingrave van Britten werd in hetzelfde jaar 2013 zijn Mime in Das Rheingold bijzonder goed ontvangen. Mede daardoor werd hij gevraagd mee te doen aan de Wagner Academy van het IVC en kwam zijn carrière op stoom met debuten bij Nationale Opera & Ballet, de Zaterdagmatinee, Vrijdag van Vredenburg en in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. In de laatste twee landen zong hij in de eerste uitvoering van de nieuwe opera Brokeback Mountain een van de twee hoofdrollen.

Mark stond als operazanger inmiddels in dienst van de creatieve geesten van onder andere Gatti, Van Hove, Spanjaard, Castellucci, Albrecht, Visser, Dutoit, Rousset, Carsen, Rizzi, Stenz en vele anderen.

Zijn carrière als concertzanger komt hiermee allerminst in de verdrukking. Zo zingt hij Mahlers Das Lied von der Erde en werken als de Nicolas Cantata van Britten. Na oneindig veel Bach nu vooral ook muziek van componisten uit latere periodes en concerten met opera-aria’s uit het ijzeren repertoire. Al laat hij zich nog wel met plezier strikken voor zijn favoriete oratoriumhoofdrol: als Evangelist in Bachs Johannes en Mattheus.